Leer duiken bij duikvereniging Lake Diving Utrecht  
  Welkom, bezoeker! | Log in
 Menu
 Home
De vereniging
 Welkom
 Contactinformatie
 Foto-album
Duiken bij Lake Diving
 Maak een proefduik
 Lid worden
 Duikbrevet halen
 Inschaling
 Vervolgopleidingen
 Cursusplanning
 Specialisaties
 Duikuitrusting
Voor de leden
 Forum
 Activiteitenagenda
 Zaterdagduikrooster
 Trainingsrooster
 Documenten
 Club biologie
 
 Wie is er
Er zijn op dit moment 102 gasten en 0 leden online.

U bent niet ingelogd.
 
 Volg ons op Twitter
 
Oud duikgebied “Boeddha” herleeft!
Het oude duikcentrum van Dive- & Surfcenter, in de volksmond bekend onder de naam Boeddha, aan de noordkant van de Maarsseveense plassen heeft een nieuwe bewoner gekregen: Onderwatersportvereniging Lake Diving. Een aantal jaren geleden moest door nieuwbouwplannen op deze plek dit duikcentrum gedwongen sluiten. Vele duikers in Midden Nederland en daarbuiten hebben hier hun eerste ervaringen opgedaan met het duiken in Nederlands duikwater. Op de plaats van het duikcentrum is nu een sauna verrezen en heeft de Utrechtse Kano Club (UKC) zijn kanocentrum gevestigd.
Een jaar geleden heeft duikvereniging Lake Diving de eerste contacten gelegd met UKC om de mogelijkheid te onderzoeken om het oude duikgebied weer in gebruik te nemen. Water zit in het DNA van zowel de kanoërs als de duikers. Alleen het gebruik is anders. De kanoërs gebruiken de 1ste meter terwijl de duikers de diepte opzoeken om het onderwaterleven te verkennen. Er was er één moment in de week waarop het clubgebouw en het water niet gebruikt werden voor kano-activiteiten. Op de zaterdag stond het gebouw leeg en Lake Diving en UKC hebben met elkaar goede afspraken gemaakt zodat er nu weer volop gedoken wordt op de zaterdag.

Dat deze verhuizing voor Lake Diving, naar de andere zijde van de plas, zijn vruchten afwerpt blijkt wel uit de vele clubgenoten die elke zaterdagmiddag langs komen. Om te komen duiken, voor een opleiding, maar ook om een kopje koffie of een andere versnapering te nuttigen onder het genot van een gezellig praatje aan de bar. Het geeft deze vereniging weer nieuw elan. Dit is ook zeker te merken aan de aanwas van nieuwe leden en de 1*-, 2*- en 3*-opleidingen die elke zaterdag gegeven worden.
Wil je ook eens kennis komen maken met Lake Diving op deze “nieuwe” duikstek en de ongedwongen en gezellige sfeer komen proeven? Kom dan langs op een van onze open dagen.
Copyright © door Leer duiken bij duikvereniging Lake Diving Utrecht Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2015-04-08 (1215 maal gelezen)

[ Ga terug ]

Pagina Rendering: 0.08 Seconden

:: phpib2 phpbb2 style by phpbb2.de :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::