Leer duiken bij duikvereniging Lake Diving Utrecht  
  Welkom, bezoeker! | Log in
 Menu
 Home
De vereniging
 Welkom
 Contactinformatie
 Foto-album
Duiken bij Lake Diving
 Maak een proefduik
 Lid worden
 Duikbrevet halen
 Inschaling
 Vervolgopleidingen
 Cursusplanning
 Specialisaties
 Duikuitrusting
Voor de leden
 Forum
 Activiteitenagenda
 Zaterdagduikrooster
 Trainingsrooster
 Documenten
 Club biologie
 
 Wie is er
Er zijn op dit moment 118 gasten en 0 leden online.

U bent niet ingelogd.
 
 Volg ons op Twitter
 
Duikbrevet halen
Cursus 1 sters duiker NOBHet Opleidingenteam van Lake Diving start regelmatig met een nieuwe beginnersopleiding, de cursus "1 sters duiker" van de NOB. NOB staat voor Nederlandse Onderwatersport Bond (zie www.onderwatersport.org). De 1 sters duikopleiding is de eerste stap op weg naar een boeiende hobby, want je duikcarriėre begint pas echt als je zelfstandig en veilig kunt duiken. De opleiding is vergelijkbaar met de bekende PADI Open Water opleiding en levert een internationaal erkend duikbrevet op.Inhoud en planning cursus 1 * duiker NOB

De cursus bestaat uit een 4-tal theoriemodules, 5 praktijklessen in het zwembad en een aantal duiken in buitenwater. De theoriesessies vinden op door-de-weekse avonden of zaterdag ’s middags plaats. De zwembadlessen worden op de maandagavonden gegeven van 20.30-22.00 uur in zwembad De Kwakel. Na enkele weken vindt de eerste buitenduik plaats. In een paar maanden tijd leer je zelfstandig duiken met een buddy (=duikmaatje, je duikt namelijk nooit alleen) tot een diepte van maximaal 20 meter.

Wat kost dat nou, zo'n opleiding?

Als je bij Lake Diving leert duiken, word je allereerst lid van onze club. Wij zijn een vereniging met een eigen opleidingenteam, bestaande uit duikinstructeurs die de cursussen geheel vrijwillig geven omdat ze duiken en het opleiden van duikers leuk vinden. Ze worden niet betaald en daarom kan de opleiding tegen een relatief lage prijs worden gegeven. Als je nu lid wordt betaal je maar 199 euro voor de hele beginnerscursus, inclusief gebruik van duikuitrusting.

Duikmedische keuring
Om veilig te duiken moet je zijn gekeurd door een duikarts. Een lijst van gecertificeerde artsen die deze keuring verrichten vind je op www.duikgeneeskunde.nl. Een keuring kost tussen de 35 en 85 euro. Mogelijk wordt dit (deels) vergoed door je zorgverzekeraar.

Uitrusting
Doorgaan met duiken kost natuurlijk wel wat, en je bent op de lange termijn het goedkoopst uit als je je eigen uitrusting aanschaft. Hierbij moet je globaal rekening houden met een uitgave van 1.100 ą 1.400,- euro. Na het behalen van je duikbrevet kun je trouwens ook tegen schappelijke prijzen een uitrusting huren van de vereniging.

Inschrijving voor de duikcursus

Als je meer informatie wilt over de opleiding en startdata, stuur dan een e-mail naar opleidingenlakediving.nl. Wil je je meteen opgeven, word dan lid.

Copyright © door Leer duiken bij duikvereniging Lake Diving Utrecht Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2008-09-16 (11002 maal gelezen)

[ Ga terug ]

Pagina Rendering: 0.07 Seconden

:: phpib2 phpbb2 style by phpbb2.de :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::